Web Analytics Made Easy - Statcounter

ده‌ها هزار نفر در شهر "یانگون" پایتخت میانمار در اعتراض به کودتای نظامی این کشور برای دومین روز متوالی  تجمع کردند. آنها به کودتای نظامی و کنترل قدرت از سوی ارتش معترض‌اند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، این اعتراضات پس از انقلاب زعفران راهبان بودایی‌ در سال 2007 بزرگترین تظاهرات این کشور محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 تظاهرات روز 16 بهمن در شهر "یانگون" میانمار/ معترضان خواستار آزادی آنگ سان سوچی رهبر کشور شدند/ عکس: رویترز

معترضان که طرفدار حزب اتحادیه ملی دموکراسی (NLD)" آنگ سان سو چی" رهبر این کشور بودند: "شعار ما دیکتاتوری نظامی نمی‌خواهیم، ما دموکراسی می‌خواهیم" سر دادند.

"آنگ سان سو چی" رهبر میانمار در سال 1991 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.

در روز شنبه و در اولین اعتراضات گسترده پس از کودتا ده‌ها هزار نفر از مردم میانمار به خیابان‌ها ریختند.

معترضان میانماری در تظاهرات خواستار آزادی "آنگ سان سوچی" و دیگر رهبران میانماری شدند/ عکس: رویترز

 در روز یکشنبه و در دومین روز متوالی اعتراضات، معترضان در زیر آفتاب شدید در وسط خیابان‌ها راهپیمایی کردند و باعث ایجاد ترافیک سنگین شدند.

آنها پرچم‌های حزب "سو چی" و تصاویر او در حین دریافت جایزه صلح نوبل را تکان داده و رانندگان به نشانه اعتراض به کوتا بوق ممتد زدند. نمایش سه انگشت به نماد اعتراضات میانمار در کودتای هفته قبل تبدیل شده است.

نمایش 3 انگشت دست به نماد اعتراضات میانمار علیه کودتای هفته قبل تبدیل شده است/ عکس: رویترز

در روزهای گذشته افسران پلیس و خودروهای بزرگ نظامی در کنار خیابان‌ها و دانشگاه شهر یانگون مستقر شده‌اند.

"مایو وین" یک از معترض 37 ساله به بی بی سی گفت: ما پیش می‌رویم. به مطالبات خود ادامه خواهیم داد تا دموکراسی را به دست آوریم.

ارتش در روز شنبه ارتباطات اینترنتی در این کشور را مسدود کرده است.

 معترضان در اعتراض به کودتای نظامی هفته گذشته در شهر "یانگون" میانمار 3 انگشت خود را به نشان اعتراض بالا بردند/ عکس: رویترز

تظاهرات‌های کوچکتری نیز در صبح روز یکشنبه در شهرهای " Mawlamine" و "Mandalay" گزارش شده است.

رهبر منتخب "آنگ سان سو چی" و "وین مینت" رئیس جمهور میانمار همچنان در حصر خانگی هستند.

گروه‌ حقوق بشری عفو بین‌الملل مسدود شدن اینترنت در میانمار را "فجیع و بی‌فکرانه" خواند و هشدار داد که این موضوع می‌تواند مردم میانمار را در معرض نقض حقوق بشر قرار دارد.

معترضان میانماری در تظاهرات روز شنبه در شهر "یانگون" میانمار شعار ما دموکراسی میخواهیم سر دادند/ عکس: رویترز

ارتش تاکنون در این باره اظهار نظری نکرده است با این حال پس از کودتای 1 فوریه موقتا دسترسی به اینترنت را مسدود کرده است.

کودتا در روز افتتاحیه پارلمان جدید پس از انتخابات ماه نوامبر سال گذشته (آذر سال جاری) رخ داد.  در این انتخابات حزب اتحادیه ملی دموکراسی (NLD) آنگ سان سو چی به پیروزی قاطع دست یافت.

آنگ سان سوچی در سپتامبر سال 2020 – او اینک در بازداشت ارتش قرار دارد

بسیاری از مردم برمه در ساعات اولیه کودتا وقایع را در فیس‌بوک دنبال کردند. اما سه روز بعد دستور انسداد اینترنت به دلایل امنیتی صادر کردند.

با وجود این ممنوعیت هزاران کاربران توئیتر و اینستاگرام با هشتگ‌هایی مخالفت خود را با تصاحب کشور از سوی نظامیان اعلام کردند. اما در در ساعت 100 شب به وقت محلی دسترسی به این سیستم‌ها نیز ممنوع شد.

هیچ خبر رسمی از رهبران کودتا وجود ندارد اما خبرگزاری فرانسه گزارش داده که اسناد یک وزارتخانه را مشاهده کرده که از رسانه‌های اجتماعی به عنوان "عامل ایجاد سوء تفاهم در میان مردم" یاد می‌کند.

سخنگوی توییتر در این باره گفت که ممنوعیت‌های میانمار "گفت‌و‌گوهای عمومی و حقوق مردم برای اعلام خواسته خود" را تضعیف می‌کند. فیس‌بوک به عنوان مالک اینستاگرام از مقامات میانمار خواست تا دسترسی به این رسانه‌ها را امکان‌پذیر کنند.

میانمار در یک نگاه

میانمار 54 میلیون نفری در جنوب شرقی آسیا قرار دارد با بنگلادش، هند، چین، تایلند وو لائوس هم‌مرز است.

از سال 1962 تا 2011 این کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از سوی دولت‌های نظامی اداره می‌شد و همواره تحت تحریم‌های بین الملل قرار داشت.

موقعیت میانمار در نقشه

آنگ سان سو چی رهبر میانمار سال‌ها برای ایجاد اصلاحات دموکراتیک در این کشور تلاش کرد. در سال 2010 تلاش‌های آزادی‌بخش در این کشور نتیجه داد اما در ان زمان ارتش همچنان از نفوذ زیادی در میانمار برخوردار بود.

آنگ سانگ سو چی در سال 2015 پس از یک انتخابات آزاد به قدرت رسید و دولت تکمیل داد. 2 سال پس از به قدرت رسیدن "سو چی" سرکوب گسترده نظامی علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا در این کشور شکل گرفت و طی این حادثه صدها هزار نفر به بنگلادش گریختند.

پس از این اتفاق اختلافات بین سو چی و طرفداران قبلی او در جامعه رخ داد زیرا او از محکوم کردن این واقعه یا توصیف آن به عنوان یک پاکسازی قومی خودداری کرد.

اما سو چی همچنان در میانمار محبوب است و پیروزی چشم‌گیر حزب وی در انتخابات نوامبر نتیجه این محبوبیت محبوبیت به شمار می‌آید.

 

بیشتر بخوانید: کودتای میانمار؛ زندگی در حکومت نظامی چگونه می‌گذرد؟ ارتش میانمار فیسبوک را مسدود کرد/ اعتراض ضدکودتا در دومین شهر بزرگ میانمار کودتا در میانمار (عکس)   کودتا در میانمار/ سوچی و رییس جمهور بازداشت شدند لینک کوتاه: asriran.com/003ECh

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آنگ سان سو چی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۴۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات حمایت از فلسطین که در دانشگاه‌های سراسر جهان ادامه دارد

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، در حالی که تظاهرات در حمایت از فلسطین که از اواسط آوریل در دانشگاه کلمبیا در آمریکا آغاز شد و در سراسر جهان گسترش یافت، همچنان ادامه دارد، دانشجویان می‌گویند تا زمان پذیرش خواسته‌هایشان به اعتراضات ادامه خواهند داد.
 
بادرخواست دولت آمریکا از پلیس برای ورود به اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین، بیش از 2هزار و 500 نفر در تظاهرات بسیاری از دانشگاه‌های ایالات متحده بازداشت شدند.

دانشگاه هاروارد
مدیریت دانشگاه هاروارد اعلام کرد که دانشجویانی که در محوطه چمن دانشگاه کمپ زده‌اند، در صورت ادامه تظاهرات، مجبور به ترک دانشگاه خواهند شد.
 
آلن گاربر، رئیس موقت دانشگاه هاروارد گفت: تداوم اعتراضات، محیط آموزشی دانشگاه را به خطر می‌اندازد.
 
گاربر اظهار داشت که دیگر اجازه ورود دانشجویان به دانشگاه را نخواهند داد، بنابراین ممکن است امتحانات را از دست بدهند و نتوانند در خوابگاه بمانند.
 
موسسه تکنولوژی ماساچوست
در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)، پس از اتمام مدت زمانی که برای دانشجویان طرفدار فلسطین در محوطه دانشگاه برای ترک کمپ در نظر گرفته شده بود، بسیاری از دانشجویان منطقه را ترک کردند اما بعداً به اردوگاه بازگشتند. دانشجویان به همکاری مستقیم موسسه فناوری ماساچوست با وزارت دفاع اسرائیل در زمینه تحقیقات اعتراض داشتند.
 
مدرسه طراحی رود آیلند
دانشجویان دانشگاه طراحی رود آیلند نیز به عنوان بخشی از اعتراضات خود وارد ساختمان شدند. سخنگوی دانشگاه گفت که دانش آموزان آزادی بیان دارند و از همه جوامع در مدرسه حمایت می‌کنند.
 
کالج پومونا
در کالج پومونا در ایالات متحده، دانشجویان در سالنی که مراسم فارغ‌التحصیلی در آنجا برگزار می‌شد، اردو زدند. دانشجویان حامی فلسطین خواستار توقف همکاری دولت با شرکت‌ها و مؤسساتی شدند که در اشغال فلسطین شریک هستند.
 
دانشگاه کالیفرنیا
در محوطه دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو، پلیس در کمپ تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین مداخله و 64 نفر را بازداشت کرد. به دانشجویان بازداشت شده تعلیق موقت داده شد.
 
دانشگاه آمستردام
دانشجویان دانشگاه آمستردام هلند در تظاهرات دانشجویان بین‌المللی که در محوطه دانشگاه آنها در ایالات متحده آغاز شده بود، شرکت کردند. در دانشگاه آمستردام، صدها دانشجو در محوطه مدرسه اردو زدند. دانشجویان خواستار آن شدند که مدیریت دانشگاه به همکاری خود با مؤسسات وابسته به اسرائیل پایان دهد.
 
دانشگاه گنت
در دانشگاه گنت در بلژیک، دانشجویان حامی فلسطین در محوطه دانشگاه اردو زدند و شعارهای «نه به اشغال» سر دادند. اساتیدی که از تظاهرات حمایت نمودند نامه‌ای سرگشاده را امضا کردند که در آن تصمیم مدیریت دانشگاه برای ادامه همکاری با اسرائیل محکوم شد.
 
دانشگاه آکسفورد
دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج، دو دانشگاه معتبر انگلستان نیز در تظاهرات حمایت از فلسطین شرکت داشتند. دانشجویان دانشگاه آکسفورد با برپایی چادر در باغ موزه پیت ریورز به گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین در کشورهای دیگر به ویژه ایالات متحده پیوستند. گروه موسوم به "اقدام آکسفورد برای فلسطین (OA4P)" در پست خود در شبکه اجتماعی X تاکیدکرد که دانشگاه آکسفورد با سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی با همکاری اسرائیل، نسل‌کشی را تسهیل کرده است.
 
دانشگاه کمبریج
گروهی به نام "کمبریج برای فلسطین" متشکل از دانشجویان دانشگاه کمبریج اعلام کردند که در خیابان کینگ پاراد در اعتراض به سرمایه گذاری دانشگاه خود در شرکت‌هایی با همکاری اسرائیل کمپ زده‌اند. دانشجویان با بیان اینکه مدارس آنها از نسل‌کشی اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه حمایت می‌کنند، اظهار داشتند که از بی‌تفاوتی نسبت به این وضعیت خودداری می‌کنند. این گروه گفت: «ما در کنار همه فلسطینی‌ها ایستاده‌ایم و از دانشگاه کمبریج می‌خواهیم همه روابط خود را با سازمان‌هایی که به نسل‌کشی غزه کمک می‌کنند، افشا کرده و پایان دهد».
 
دانشگاه وین
دانشجویان دانشگاه تظاهراتی را در حمایت از فلسطین در پردیس دانشگاه وین در اتریش ترتیب دادند. دانشجویان این دانشگاه خواستار پایان همکاری با اسرائیل شدند.
 
دانشگاه لوزان
صدها دانشجو، محقق و مدرس در تظاهراتی که از دوم ماه مه در ساختمان ژئوپولیس، جایی که دانشکده‌های علوم انسانی و علوم سیاسی در پردیس دانشگاه لوزان سوئیس واقع شده‌اند، شرکت کردند. علاوه بر پرچم‌های فلسطین، بنرهایی با مضمون «آزادی برای فلسطین» و «آتش بس» به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی در ورودی ساختمان و محل برگزاری تظاهرات نصب شده بود. در حالی که فعالان به مدت 5 روز بدون وقفه به تظاهرات خود در محوطه دانشگاه ادامه می‌دهند، برخی از داوطلبان برای حمایت از فعالان روزی 3 وعده غذایی تهیه می‌کنند. هر از گاهی مردم از منطقه‌ای که تظاهرات ضد اسرائیلی در آن برگزار می‌شود، بازدید می‌کنند.
 
اسپانیا
تظاهرات در حمایت از فلسطین که برای اولین بار در اسپانیا در 29 آوریل در دانشگاه والنسیا آغاز شد، به برخی از دانشگاه‌ها در سایر نقاط این کشور مانند باسک، ناوار، آراگون، اندلس و کاتالونیا گسترش یافت.
 
دانشجویان دانشگاه‌های باسک و ناوارا اعلام کردند که اعتراضات نامحدودی را با ایجاد کمپ در دانشگاه‌های خود مانند والنسیا آغاز کرده‌اند.
 
دانشجویانی که در دانشگاه بارسلونا کمپ زده بودند گفتند: "ما از دانشگاه‌هایمان می‌خواهیم روابط خود را با اسرائیل و شرکت‌هایی که در آنجا تجارت می‌کنند، قطع کنند. آنها باید بر دولت مرکزی فشار بیاورند."
 
در برخی از دانشکده‌های دانشگاه Complutense در مادرید، دانشجویان با نصب تابلوهای خود از فلسطین حمایت کرده و از اسرائیل و کشورها و سازمان‌های حامی آن انتقاد شدید کردند.
 
ایتالیا
تقریباً 100 دانشجو در پیاتزا اسکاراویلی در بولونیا، ایتالیا چادر برپا کردند. دانشجویان همچنین خواستار راهپیمایی سراسری در حمایت از فلسطین در 15 می شدند.
 
یمن
صدها دانش آموز در شهر تعز در جنوب غربی یمن در خیابان جمال عبد ناصر در مرکز این شهر تجمع کردند. تظاهرکنندگان با حمل پرچم های یمن و فلسطین بنرهایی با مضمون «تعز برای غزه رنج می برد، در همبستگی با غزه» حمل می کردند. در بیانیه‌ای که در این تظاهرات قرائت شد، از جامعه بین‌المللی خواسته شد، برای پایان دادن به حملات اسرائیل، رفع محاصره غزه و حمایت از غیرنظامیان و حقوق بشر اقدامی فوری انجام دهد.
 
بنگلادش
دانشجویان دانشگاه‌های مختلف بنگلادش تظاهراتی را در حمایت از فلسطین ترتیب دادند. دانش آموزانی که پرچم فلسطین را حمل می کردند، شعارهای "فلسطین آزاد" و "نسل کشی را متوقف کنید" سر دادند.


 

دیگر خبرها

  • قتل پسر جوان در درگیری خیابانی
  • قتل خونین پسر جوان در درگیری خیابانی
  • قتل پسر جوان طی درگیری خیابانی
  • ادامه تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های سراسر جهان
  • تظاهرات حمایت از فلسطین که در دانشگاه‌های سراسر جهان ادامه دارد
  • تصمیم کابینه جنگ رژیم صهیونیستی برای ادامه حملات به رفح
  • تصمیم کابینه جنگ اسرائیل برای ادامه حملات به رفح
  • پایان دور اول مذاکرات قاهره/ هیئت حماس مصر را ترک کرد
  • پایان دور کنونی مذاکرات برای آتش بس در غزه/ هیئت حماس امشب قاهره را ترک می‌کند
  • حماس: به پیش‌نویس یک توافق مشخص دست یافته‌ایم